X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement

Komen tot een beter bedrijfsresultaat!
Voordeel voor u!

Als ondernemer weet u als geen ander dat goede medewerkers de basis zijn van het succes van uw bedrijf. Natuurlijk vereist het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt extra begeleiding en aandacht. Maar het levert ook veel op! Wat? Lees het hier!
 

Goodwill bij uw klanten

Met het opnemen van mensen met een arbeidsbeperking in uw bedrijf draagt u actief bij aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door hier letterlijk werk van te maken kunt u rekenen op de waardering van uw bestaande en nieuwe opdrachtgevers.
 

Streepje voor bij aanbestedingen

Social return wordt steeds vaker benoemd als een belangrijke wegingsfactor bij lokale en nationale aanbestedingen. Door mensen met een arbeidsbeperking een baan of een leer-/werkplek te bieden, vergroot u uw kansen op het krijgen van opdrachten. Bekijk het inspirerende filmpje van UNETO-VNI voor meer inzicht in de voordelen van social return. 
 
Met de methodiek Social Return On Investment (SROI) kunt u meten hoeveel (extra) sociale en maatschappelijke waarde voortvloeiend uit een investering. Bedrijven kunnen voor zich zelf SROI-eisen stellen, maar deze ook als verplichting opgelegd krijgen. U vindt hier meer informatie over deze methodiek. 
 

Financiële tegemoetkomingen

Als u in uw bedrijf mensen met een arbeidsbeperking aan de slag wilt helpen kunt u uiteraard rekenen op voldoende ondersteuning. Uw eigen risico is hierbij beperkt. Als iemand uit de Participatiewet ziek uitvalt, kunt u gebruik maken van de no-riskpolis als tegemoetkoming in de loonkosten. Hierdoor is de balans tussen investeringen en opbrengst vrijwel altijd positief. Een overzicht van de regelingen en subsidies waarvan u in het kader van de 100.000 banenafspraak gebruik kunt maken bij het in dienst nemen van mensen met een arbeidsbeperking vindt u hier
 

Meer diversiteit op de werkvloer

Het opnemen van een werknemer met een arbeidsbeperking in uw team helpt u invulling geven aan uw diversiteitsbeleid. De voordelen hiervan zijn breed bekend: meer diversiteit op de werkvloer leidt tot een plezieriger werkklimaat (en dus minder ziekteverzuim), een groter probleemoplossend vermogen, een krachtigere signalering van nieuwe ontwikkelingen en uiteindelijk een beter bedrijfsresultaat. Kijk voor meer informatie over de relatie tussen diversiteit en bedrijfsresultaten op http://diversiteit.otib.nl.
 

Focus op kerntaken

Door mensen met een arbeidsbeperking een bepaald takenpakket te geven (jobcarving) stelt u uw huidige medewerkers in staat zich sterker op hun kerntaken te richten. Maar ook biedt het u mogelijkheden om het takenpakket van uw medewerkers juist te verbreden, bijvoorbeeld naar acquisitie en klantcontact. Hierdoor kunt u uw werknemers efficiënter inzetten op werkzaamheden die uw bedrijfsresultaten kunnen verbeteren. Meer specialisatie leidt tot meer vraag vanuit de markt, waarvoor u meer arbeidskrachten kunt aantrekken. Op deze manier kunnen er banen worden gecreëerd in uw bedrijf, dat ook wel jobcreation wordt genoemd. Lees hier meer over ondersteuning bij jobcarving en jobcreation. 
 

 lees meer

Klik hier voor contact met het Steunpunt of bel direct naar 0800-6061!

In het boekje ‘Aan de slag met de 100.000 banenafspraak!’ vindt u inspirerende verhalen, tips en voordelen. 

Benieuwd welke werkgevers u voor gingen? Lees hier hun ervaringen of bekijk de films met best practices op de werkvloer. 

Lees ook het verslag van de workshop: 'Aan de slag met de 100.000 banenafspraak' en bekijk de foto's

Hier vindt u een overzicht van veelgestelde vragen over de 100.000 banenafspraak.

Gezamenlijk bereiken we de 100.000 banen. Kijk hier voor nuttige links en intiatieven van andere organisaties:

VNO-NCW/MKB-Nederland en LTO-Nederland:
Opnaarde1000000

De Normaalste Zaak (MKB en grote bedrijven):
www.denormaalstezaak.nl/

Divosa, VNG, UWV en Cedris:
Samen voor de klant

CNV-jongeren:
Realisten promoteam
http://www.ikbenharrie.nl

Stichting Pak die Kans (webapp):
http://pakjekansnu.nl/

De Kandidatenverkenner Banenafspraak:
www.werk.nl/werkgevers

Werkgevers, arbeidsbeperkten en gemeenten
https://onbeperktaandeslag.nl/
 

De Nationale Talentenbank
https://nationaletalentenbank.nl/


Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)-Boris 
Kansen voor jongeren met een beperking

Voer in wat u zoekt en OTIB helpt u verder