X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement

Wilco (l) en Sebastian (r) in de vestiging van Kuijpers in Den Bosch
Kuijpers Den Bosch

Aan de slag met passie voor techniek


Sebastian Alidini straalt als hij binnenstapt bij Kuijpers in Den Bosch. Als zoon van een installateur voelt hij zich bij dit bedrijf meer dan thuis. Afgelopen zomer is Sebastian dankzij vestigingsleider Wilco van den Heuvel vanuit de Wajong ingestroomd als hulpmonteur. Een geslaagde match voor werkgever en werknemer doordat bij het vervullen van de vacature de mens centraal stond.
 

De jobcoach van het UWV bracht Sebastian in contact met Van den Heuvel. Tijdens een ‘speeddate’ bij het lokale werkgeversservicepunt zag hij direct de passie voor techniek bij Sebastian. Van den Heuvel: “Bij Sebastian is techniek met de paplepel ingegoten, dat zie je aan alles.” Wat hem betreft kon Sebastian dan ook direct beginnen. Maar voor Sebastian was dit niet vanzelfsprekend. Met veel moeite rondde hij MBO-niveau 1 af en kwam hij vervolgens terecht in de Wajong. Solliciteren was voor Sebastian dan ook spannend. “Bij het gesprek met Wilco had ik me voorgenomen gewoon mijzelf te zijn, en met succes!” Zijn baan bij Kuijpers betekent voor Sebastian letterlijk een nieuwe start. “Mijn vader en ik sprongen allebei een gat in de lucht!”
 

Jobcoach als spin in het web

De vader van Sebastian was een belangrijke motivator. Sebastian: ”Hij geloofde in mijn talent. Maar ook de jobcoach bleef mij stimuleren. Waar ik in het begin vooral kreeg te horen ‘jij moet dit doen’, vroeg mijn jobcoach ‘wat vind jij leuk?’. Dat was voor mij een prettige benadering.” Ook voor Van den Heuvel speelde de jobcoach een belangrijke rol. “Het was fijn dat de jobcoach meedacht over hoe Sebastian het beste verder geschoold kon worden. Meteen met een opleiding beginnen bleek net iets te snel. Een goede les voor ons,” aldus Van den Heuvel. “Als bedrijf kijk je vooruit, maar je moet wel zorgen dat nieuwe werknemers op het juiste tempo mee kunnen groeien.” Van den Heuvel zag de social return steeds meer terugkomen bij aanbestedingen en vindt dit ook terecht. “Niet alleen schreeuwt de branche om talent, maar ik vind dat wij als bedrijf ook verantwoordelijkheid moeten nemen voor mensen die minder gemakkelijk aan de slag kunnen, maar wel degelijk van toegevoegde waarde kunnen zijn.
 

Inzetten op maatwerk

Kuijpers is een technisch dienstverlener met ruim 1000 medewerkers verspreid over twaalf vestigingen in Nederland. Van den Heuvel ziet het als een voordeel dat Kuijpers een groot bedrijf is: “Onze HR-afdeling kon actief meedenken over de plek voor Sebastian. Ik kan mij voorstellen dat dit voor kleinere bedrijven lastiger is. Bij Kuijpers zijn nu meerdere mensen vanuit de Participatiewet aan de slag. Maar het is altijd maatwerk. En net als bij iedere andere vakman is er geen standaardprocedure om deze jongeren aan het werk te helpen.” Van den Heuvel geeft aan dat bij Kuijpers in principe iedereen naar de bouw wordt geleid, bij voorkeur met ervaren monteurs. Het is hierbij van groot belang dat nieuwe mensen zich direct onderdeel van de groep voelen. Geldt dit ook voor Sebastian? Van den Heuvel: “Het was meteen aanschuiven bij de bedrijfsbarbecue en mee op teamuitje. Sebastian is inmiddels volledig onderdeel van het team!”
 

Gewoon dóen!

Van den Heuvel vertaalt zijn ervaring met Wajongers als volgt: “Zet de mens centraal. In het geval van Sebastian zie ik geen oud-Wajonger, maar een talent met passie voor techniek. Net als onze andere jongens zal ook Sebastian zijn opleiding volgen bij ons vertrouwde opleidingsbedrijf. Zij weten precies aan wat voor soort vakmensen wij behoefte hebben.” Van den Heuvel geeft jobcoaches en het UWV als tip mee om werkgevers te blijven benaderen met nieuwe talenten. “Werkgevers zijn hier niet dagelijks mee bezig, maar staan er vaak wel voor open.” Als bedrijf is het dan wel belangrijk om duurzame banen te generen. Aan werkgevers heeft Van den Heuvel slechts één advies: “Gewoon dóen, want je krijgt er veel voor terug!” Sebastian is ondertussen blij om aan de slag te zijn. “Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk, in plaats van dat ik mij dagenlang verveel.” En met zijn nieuwe baan kan hij echt aan zijn toekomst bouwen. “Ik kan op mezelf gaan wonen én met trots mijn gereedschap aan mijn vader laten zien.” Wat Sebastian jongeren in de Wajong wil meegeven? “Laat je talenten zien! Er is namelijk ontzettend veel werk dat je ook als Wajonger kunt doen!”

 lees meer

Klik hier voor contact met het Steunpunt of bel direct naar 0800-6061!

In het boekje ‘Aan de slag met de 100.000 banenafspraak!’ vindt u inspirerende verhalen, tips en voordelen. 

Benieuwd welke werkgevers u voor gingen? Lees hier hun ervaringen of bekijk de films met best practices op de werkvloer. 

Lees ook het verslag van de workshop: 'Aan de slag met de 100.000 banenafspraak' en bekijk de foto's

Hier vindt u een overzicht van veelgestelde vragen over de 100.000 banenafspraak.

Gezamenlijk bereiken we de 100.000 banen. Kijk hier voor nuttige links en intiatieven van andere organisaties:

VNO-NCW/MKB-Nederland en LTO-Nederland:
Opnaarde1000000

De Normaalste Zaak (MKB en grote bedrijven):
www.denormaalstezaak.nl/

Divosa, VNG, UWV en Cedris:
Samen voor de klant

CNV-jongeren:
Realisten promoteam
http://www.ikbenharrie.nl

Stichting Pak die Kans (webapp):
http://pakjekansnu.nl/

De Kandidatenverkenner Banenafspraak:
www.werk.nl/werkgevers

Werkgevers, arbeidsbeperkten en gemeenten
https://onbeperktaandeslag.nl/
 

De Nationale Talentenbank
https://nationaletalentenbank.nl/


Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)-Boris 
Kansen voor jongeren met een beperking

Voer in wat u zoekt en OTIB helpt u verder