X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement

Weer een toekomst

Zoubida Elhamzaoui is 24 jaar en werkt al enige tijd bij OTIB Projectservice en ondersteunt het Steunpunt Arbeidsmarktmobiliteit. Zij is de stille kracht op de administratie die alle gegevens verwerkt. Voor haar is deze baan een weg naar een mooie toekomst. Want als alleenstaande moeder met een Wajong-uitkering was de stap naar een baan niet vanzelfsprekend.
 

Zoubida heeft met haar zoontje van drie best een druk bestaan. Maar klagen hoor je haar niet. Zij is blij met haar baan bij het Steunpunt. Want dat was niet vanzelfsprekend. “Ik heb VMBO gedaan, ik ben au pair geweest in Zwitserland en ik ben gestart met ROC toerisme. Maar daar stopte het. Ik kwam thuis te zitten zonder vervolgopleiding en in de Wajong. Dat was best beangstigend, want het voelde alsof er geen toekomst was. Zeker toen ik moeder werd. Met deze baan heb ik nu die toekomst weer gevonden. Dat voelt goed.”

 

Een verandering

Inmiddels is Zoubida drie maanden aan de slag. Zeker in het begin was het best spannend. “Je moet uitvinden hoe alles werkt. Maar ook thuis verandert er van alles. Ik ben vroeg weg en heb elke dag een lange reis heen en terug. Mijn zoontje moet naar de crèche en als ik thuis kom is hij aan de beurt voor alle aandacht. Ik moet gewoon het ritme vinden. Dat lukt me steeds beter. Ik ben blij met de kans die ik heb gekregen.” Ward Overeem, arbeidsmarktcoach en collega van Zoubida, kan alleen maar met lof over haar spreken. “Op de administratie moet je zeer secuur te werk gaan en dat is wel aan Zoubida besteedt. Wij lopen allemaal druk rond en zijn echt aanwezig. Zij is het rustpunt en dat doet ons allen goed. Ze doet haar werk prima en leert snel. Geweldig toch?”
 

Begeleiding centraal

Het Steunpunt wil graag nieuwe werknemers aan de techniek verbinden. Hierbij is ook aandacht voor de 100.000 banenafspraak. “Er is nog veel talent met een afstand tot de arbeidsmarkt. In ons werk proberen wij dit talent nadrukkelijk in beeld te krijgen. Want er zijn veel jonge vakmensen die een kans zoeken. Ik begrijp de aarzelingen bij werkgevers, maar ik kan nu met volle overtuiging en met ervaring zeggen dat het echt een win/win situatie is,” aldus Ward. Een belangrijk element is wel de begeleiding. Zoubida kan dat alleen maar bevestigen. “Op de eerste dagen heb ik echt veel kunnen vragen, dat is belangrijk. Het maakte ook dat ik me thuis ging voelen. En ik heb een jobcoach met wie ik gesprekken voer over hoe ik in mijn werk sta. Het is goed om een aanspreekpunt te hebben.”   
 

Trots

Bij Zoubida heerst vooral een gevoel van trots. “Ik heb het toch maar gedáán. Gewoon opnieuw beginnen en werken aan een toekomst voor mij en mijn zoon. Ook mijn moeder is trots. Dat doet me wel wat!” Ward is het met Zoubida eens: “Het is stoer hoe ze het heeft aangepakt. En het is terecht dat ze trots is. Want laten we eerlijk zijn: als je eenmaal met elkaar werkt en praat, dan zijn er al snel geen verschillen meer in wie je bent op het werk. We zijn collega’s en dit is een hele fijne collega.”

 

 lees meer

Klik hier voor contact met het Steunpunt of bel direct naar 0800-6061!

In het boekje ‘Aan de slag met de 100.000 banenafspraak!’ vindt u inspirerende verhalen, tips en voordelen. 

Benieuwd welke werkgevers u voor gingen? Lees hier hun ervaringen of bekijk de films met best practices op de werkvloer. 

Lees ook het verslag van de workshop: 'Aan de slag met de 100.000 banenafspraak' en bekijk de foto's

Hier vindt u een overzicht van veelgestelde vragen over de 100.000 banenafspraak.

Gezamenlijk bereiken we de 100.000 banen. Kijk hier voor nuttige links en intiatieven van andere organisaties:

VNO-NCW/MKB-Nederland en LTO-Nederland:
Opnaarde1000000

De Normaalste Zaak (MKB en grote bedrijven):
www.denormaalstezaak.nl/

Divosa, VNG, UWV en Cedris:
Samen voor de klant

CNV-jongeren:
Realisten promoteam
http://www.ikbenharrie.nl

Stichting Pak die Kans (webapp):
http://pakjekansnu.nl/

De Kandidatenverkenner Banenafspraak:
www.werk.nl/werkgevers

Werkgevers, arbeidsbeperkten en gemeenten
https://onbeperktaandeslag.nl/
 

De Nationale Talentenbank
https://nationaletalentenbank.nl/


Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)-Boris 
Kansen voor jongeren met een beperking

Voer in wat u zoekt en OTIB helpt u verder